Leasing operacyjny po obwieszczeniu w PZU: zaległe raty, bieżące płatności i ujęcie w układzie
R
RestruktoJan
Jestem w PZU po obwieszczeniu i mam leasing operacyjny na samochód używany w firmie. Przed obwieszczeniem narosły mi dwie zaległe raty oraz opłata za przekroczenie limitu kilometrów, a teraz płacę raty bieżące. Leasingodawca pisze, że zaległości powinny trafić do układu, ale jednocześnie straszy wypowiedzeniem umowy, jeśli ich nie ureguluję od razu. Chcę poprawnie ująć jego wierzytelność w spisie do układu i zrozumieć, czy obejmuje to tylko zaległe raty sprzed obwieszczenia, czy też jakieś przyszłe opłaty i wartość wykupu. Czy w tym kontekście ma znaczenie, że to leasing operacyjny, a nie finansowy? Czy istotne jest to, że samochód jest niezbędny do dalszego prowadzenia działalności?
Odpowiedzi (6)
S
SzymonSzanse
2026-02-21 19:48
Jeśli jesteś „po obwieszczeniu”, to te dwie zaległe raty i opłata za przekroczenie kilometrów wyglądają na dług sprzed obwieszczenia, więc logicznie to trafia do układu, a bieżące raty płacisz normalnie już po obwieszczeniu. Straszenie wypowiedzeniem za nieopłacenie „starych” zaległości od razu brzmi jak standardowa presja, ale ważne, jak to ugryźć formalnie w spisie wierzytelności. Ja bym wpisał leasingodawcę jako wierzyciela z kwotą zaległości sprzed obwieszczenia (raty + ta opłata), a bieżących płatności nie mieszał do tej pozycji. Masz na piśmie od nich, że te zaległości mają iść do układu (mail/pismo z datą)?
K
KosztyFakt
2026-02-22 08:06
Odpowiedź do SzymonSzanse
Jeśli jesteś „po obwieszczeniu”, to te dwie zaległe raty i opłata za przekroczenie kilometrów wyglądają na dług sprzed obwieszczenia, więc logicznie to trafia d
Też mam podobne rozumowanie jak Ty: zaległe raty i ta opłata za kilometry brzmią jak zobowiązania sprzed obwieszczenia, więc sensownie jest je wpisać do układu, a po obwieszczeniu pilnować już tylko bieżących rat, żeby nie dawać pretekstu do ruchów ze strony leasingu. U mnie leasingodawcy często próbują „dociskać” telefonami i mailami, ale w spisie wierzytelności i tak liczy się to, kiedy powstało roszczenie. Jeśli chodzi o wypowiedzenie, to zwykle straszą nim w pakiecie, nawet gdy problem dotyczy starych zaległości, więc dopytałbym ich konkretnie, czy chodzi im o bieżące płatności czy o te sprzed obwieszczenia. Masz już od nich rozpisane, z jakiej daty i za jaki okres liczą te dwie raty oraz opłatę za kilometry?
R
RestruktoSupport
2026-02-22 09:10
Zaległe raty i opłata za kilometry sprzed obwieszczenia to zwykle wierzytelność do ujęcia w spisie pod układ, a bieżące raty po obwieszczeniu idą normalnie w terminie, żeby nie dawać pretekstu do wypowiedzenia umowy. PZU masz w trybie obwieszczenia o ustaleniu dnia układowego i te zaległości są sprzed tego dnia?
M
MalyBiznes
2026-02-23 10:07
Odpowiedź do RestruktoSupport
Zaległe raty i opłata za kilometry sprzed obwieszczenia to zwykle wierzytelność do ujęcia w spisie pod układ, a bieżące raty po obwieszczeniu idą normalnie w te
Też mam takie rozumienie jak RestruktoSupport: te dwie raty i opłata za km sprzed obwieszczenia idą jako wierzytelność do spisu pod układ, a raty po obwieszczeniu lecą normalnie w terminie, żeby leasingodawca nie miał zaczepki o wypowiedzenie. Leasingodawca podał Ci w piśmie konkretną kwotę i datę, na którą liczy zaległość (na dzień układowy)?
E
EwaFinanse
2026-02-26 21:31
Zwykle zaległe raty i opłaty naliczone przed obwieszczeniem ujmuje się w spisie jako wierzytelność do układu, a bieżące raty po obwieszczeniu płaci się normalnie, więc straszenie wypowiedzeniem „za stare” bywa bardziej formą nacisku niż realną podstawą w trakcie postępowania. Masz potwierdzenie od nadzorcy/zarządcy albo wprost w piśmie z PZU, że ta umowa leasingu jest kontynuowana po obwieszczeniu?
W
WspolnikRobert
2026-02-26 22:56
Z tego co kojarzę w PZU po obwieszczeniu rozdziela się zobowiązania na te sprzed obwieszczenia (układowe) i bieżące po obwieszczeniu (płacone normalnie). Te dwie zaległe raty sprzed obwieszczenia oraz opłata za przekroczenie limitu kilometrów, jeśli została naliczona/wymagalna przed obwieszczeniem, trafiają do spisu jako wierzytelność układowa leasingodawcy. Bieżące raty po obwieszczeniu idą poza układ i dobrze, że je płacisz, bo to zwykle warunek dalszego korzystania z auta. Strachy leasingodawcy z wypowiedzeniem często są „automatyczne”, ale przy obwieszczeniu są ograniczenia w wypowiadaniu umów z powodu zaległości sprzed obwieszczenia, więc to nie zawsze działa tak prosto jak w zwykłej windykacji. W spisie wpisałbym kwoty zaległe na dzień obwieszczenia osobno (raty zaległe + ta opłata), z datami wymagalności i wskazaniem, że to zaległość sprzed obwieszczenia. Jeśli ta opłata za kilometry została naliczona dopiero po obwieszczeniu (np. rozliczenie okresu po obwieszczeniu), to wtedy bardziej podpada pod bieżące rozliczenia, a nie pod układ. Dla porządku sprawdź też, czy leasingodawca nie dolicza odsetek/kar umownych i od jakiej daty, bo to potrafi zmieniać kwotę w spisie. Ta opłata za przekroczenie kilometrów była już naliczona i wymagalna przed obwieszczeniem, czy dopiero przyszła po nim?